Jorn Luka

Jorn Luka

maart 26, 2021
Deel dit artikel:
Deel dit artikel:

The Great Reset, het begin van een nieuw communistisch tijdperk?

In juli 2020 kwam het World Economic Forum voor de 50ste keer bij elkaar. Het thema van deze bijeenkomst was ‘The Great Reset, Transforming Our World and Building Back Better’. De CEO van het WEF genaamd Klaus Schwab, heeft ook een boek met dezelfde titel uitgebracht in deze periode. De strekking van zowel de bijeenkomst als het gelijknamige boek, is dat Covid een unieke kans is om de wereld drastisch te veranderen. Zoals Klaus het zegt: “We need a great reset”. Inmiddels kun je niet meer om de term heen, maar weten wel wat dit inhoudt? En wat moeten we nu precies resetten? Hoe gaat dat dan in zijn werk? En wie heeft er precies baat bij zo een “reset”?  

Boek

Verhoogde duurzaamheid, minder sociale ongelijkheid en stakeholder capitalism noemt hij als positieve punten in het boek en zijn interviews. Het 282 pagina tellende boek kwam uit toen de “pandemie” nog geen half jaar oud was. Dit is toch echt te weinig tijd om zo een boek te schrijven, ontwikkelen en publiceren.

Agenda 2030

Kort samengevat hebben we een reset nodig omdat onze systemen niet meer werken. Covid zou ons dit duidelijk hebben gemaakt. En nu toch de hele wereld op zijn gat ligt is het de perfecte kans om alles te resetten. Mooie bijkomstigheid is dat we op deze manier in staat zijn om de Agenda 2030 doelen van de Verenigde Naties te halen. Iets waar we volgens Schwab en co nooit toe in staat waren geweest zonder een reset. Saillant detail, dit zijn doelen waar 193 landen voor hebben getekend, zonder dat jij en ik daar ook maar iets over te zeggen hebben gehad. 

De 17 SDG doelen van de Verenigde Naties

Monetaire stelsel

Laten we eens inzoomen op de in mijn ogen belangrijkste reden voor een Great Reset. Een reden die toch vaak onterecht wordt overgeslagen of vergeten, namelijk ons monetaire stelsel. Beginnende bij de banken. 

Families

Goed om te weten dat er aantal families zijn die via hun investeringsmaatschappijen als BlackRock en Vanguard praktisch elke grote industrie en de bedrijven daarin actief bezitten en controleren. Zij bezitten dus praktisch al het kapitaal van de wereld. Je kunt je voorstellen dat deze families enorm gebaat zijn bij het in standhouden van de huidige machtsverhoudingen. Er is onlangs een goede documentaire van Tim Gielen verschenen waar ik jullie graag naar verwijs als jullie meer over deze families en hun macht en invloed willen weten. Deze documentaire is vanaf volgende week ook te vinden op deze website. 

Goudstandaard

Een korte geschiedenisles in ons monetaire stelsel is handig om het hele verhaal te begrijpen. Wereldwijd kenden wij tot 1971 een gouden standaard in de vorm van het systeem van Bretton Woods waarin de dollar inwisselbaar was voor goud tegen een vaste prijs en de valuta van overige landen een vaste wisselkoers ten opzichte van de dollar hadden. Het geld waarmee wij onze dagelijkse boodschappen deden had dus daadwerkelijk een waarde en was zelfs inwisselbaar voor goud als men dat wilde. 

Afschaffing

In 1971 hief President Richard Nixon de goudstandaard op en daarmee werd het systeem van Bretton Woods praktisch buiten werking gesteld. Twee jaar later werd het officieel opgeheven. Vanaf dit moment kon men geld niet meer inwisselen voor goud. Doordat hierdoor alle valuta niet meer gekoppeld waren aan een referentiewaarde, was er geen limiet meer op centrale banken en overheden om van alles en nog wat te financieren met de geldprinter. 

Bankencrisis

In 2008 vond wereldwijde bankencrisis plaats na het faillissement van Lehman Brothers. Een crisis die iedereen raakte over de hele wereld. Veel economen stellen dat het monetaire systeem zoals wij het kennen in 2008 had moeten klappen. Wie zou hier het meeste last van hebben? Juist, de families die de banken en alle rijkdom bezitten. Dit zou namelijk gaan zorgen voor een enorme machtsverschuiving. Dit werd uiteraard voorkomen door allemaal kunstmatige trucjes. Maar één ding was zeker, nog een grote crash kan niet uitblijven, sterker nog, deze zal binnen 10 tot 15 jaar weer moeten plaatsvinden. 

Geldpers op volle toeren

Inmiddels draaien de geldpersen van de wereldwijde banken op volle toeren. Het geld om alle ‘steunregelingen’ van de wereldwijde overheden om de bedrijven, die gesloten zijn door deze zelfde overheden, overeind te houden moet immers ergens vandaan komen. En zo stevenen we in een heel rap tempo af op een volgende financiële wereldwijde crisis.

Oplossing

Gelukkig zijn daar Klaus Schwab en de zijnen (of beter gezegd de families eerdergenoemd in dit artikel) met de oplossing. The Great Reset. Ons monetaire systeem is namelijk echt uitgeblust. Maar hoe ziet dit er dan precies uit? 

Digitale munt

De ECB is al langere tijd bezig met het digitaliseren van de EURO. Zo verdwijnt momenteel cashgeld als sneeuw voor de zon en zijn er verschillende artikelen te vinden op de website van ECB over alle voordelen van een digitale munt. Het invoeren van deze digitale munt is een eerste stap in het ‘Great Reset proces’. Klinkt misschien mooi, maar hiermee trekt de ECB de totale controle en macht over eenieder zijn geld naar zich toe.  

Schulden

Vervolgens een schuldovername. Wereldwijd heeft de mens namelijk veel te veel schulden opgebouwd. Let wel, deze schulden hebben wij opgebouwd in het systeem gecreëerd door de personen en bedrijven die baat hebben bij een volk met veel schulden. Het is de mens praktisch onmogelijk gemaakt een leven op te bouwen zonder schulden. De staat gaat dus onze schulden overnemen. Erg fijn zou je denken, maar daar staat wel tegenover dat ook onze bezittingen ingeleverd moeten worden. 

Basisinkomen

De volgende stap is een basisinkomen. Komt het even goed uit dat er net een digitale munteenheid geïntroduceerd is waarvan de totale controle bij de ECB ligt. Ook aan dit basisinkomen zitten voorwaarden verbonden, namelijk een Social Credit System. Dit systeem wordt as we speak getest en uitgerold in China. Dit systeem houdt aan de hand van punten bij of de burgers zich voorbeeldig gedragen. Spreek je je uit tegen de overheid, steek je over bij een rood stoplicht, draag je geen mondkapje en steeds meer rechten zullen van je worden ontnomen tot zelfs je inkomen niet meer veilig is.

Conclusie

De systemen waar we gebruik van maken zijn inderdaad op, uitgebrand en niet werkbaar meer. Dit weten de families en bedrijven met veel macht. En daarmee staan we aan de vooravond van een revolutie. Wat gebeurt er altijd tijdens een revolutie? Juist, een machtsverschuiving. Wie heeft er geen baat bij een machtsverschuiving? Juist, de zittende macht. Zij zullen er alles aan doen om de macht bij zich te houden en zelfs nog meer macht naar zich toe trekken. We zitten midden in dat proces. 

Deel dit artikel:

Reacties (4)

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!