The Trueman Show #30 Marcel Messing


17/06/2021


Voor deze 30ste aflevering ben ik afgereisd naar Zuid-Frankrijk.

De oplettende kijker weet dat ik voor aflevering 28 met Coen Vermeeren ook in Zuid-Frankrijk zat. We waren beiden namelijk uitgenodigd door Marcel Messing om een weekend te komen vertoeven in de prachtige omgeving waar hij woont. De 30ste aflevering is dus opgenomen met Marcel Messing. Je komt Marcel en zijn werk volgen op www.marcelmessing.nl

Marcel studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Verder heeft hij ontzettend veel waardevolle boeken geschreven waaronder het super populaire boek worden wij wakker?. Dit boek is al een tijdje niet meer te krijgen, maar vanaf nu is hij weer te koop! Iets waar heel veel mensen enorm lang op wachten. Via de volgende link kun je het boeken bestellen met 10% korting!

https://www.jornluka.com/product-categorie/boeken/

Marcel heeft zijn leven lang gestudeerd naar hoe de wereld in elkaar steekt. Een deel daarvan heeft Marcel getracht uit te leggen in deze podcast. Terugblik op de oudheid, het buitenaardse, het kwaad, maar vooral ook spiritualiteit. In Marcel zijn ogen is dat de grote oorlog waarin we ons nu begeven. Een spirituele. Wat mij betreft een onwijs interessante kijk, want ik merk dat we als mens inderdaad worden kleingehouden en geen idee hebben wat onze ware potentie is. Als we dat eens zouden doorhebben zou deze wereld er compleet anders uitzien.


Reacties (15)

 • dit heeft mijn blik alweer een keer vergroot, daarom vind ik het belangrijk mensen als jou te ondersteunen dank daarvoor, heb je ooit laatst gezien met dr. fuellmich, kijk ik elke vrijdag, gister waren de nederlandse kollegas van het onderzoek in berlijn. mocht jij en je team ooit in berlijn slaapplek nodig hebben; sag Bescheid!!!

 • een hele rit, maar de moeite waard. Wel zwaar voor wie er hier eerst van hoort, zeker. Een prachtige boeiende synthese .Liefde voor de oorspronkelijke Mens, en hoe het allemaal mis is gegaan. De Christos heel goed gevoeld..Heb heel intens geluisterd en veel herkend en nog meer bijgeleerd.Bedankt Marcel en Jorn. Bedankt voor het hele interview. The trueman show mag er wezen keer op keer;

 • Dank je wel Marcel!!

  Ik ben dit interview nu voor de tweede keer geheel aan het beluisteren.
  Dan valt elk woord helemaal op zijn plek.
  Ik ben al een tijd aan het onderzoeken wat er in de wereld aan de hand is en dit is onwerkelijk.
  Het is mij onmogelijk gebleken, zelfs mijn naasten te overtuigen wat hier aan de hand is.
  Ik hoop dat wij in staat zullen zijn dit wel te doen maar men slaapt in het hier en nu, welke men als waarheid heeft geaccepteerd.
  Wanneer je ‘de waarheid’ kent zoekt men niet verder want dat kost moeite.
  We gaan ons best doen alles een plaats te vinden en deze waanzin te overleven.
  Nu nog de rust in ons zelf hervinden om de strijd aan te kunnen gaan.

  Dank, dank, dank!!!

 • Dank voor dit mooie gesprek. Ik moet het nog een keer helemaal bekijken en beluisteren want er komt zoveel voorbij… Zeer interessante materie, en verdiepend. Ongelooflijk eigenlijk, onder wat voor een dikke ‘deken’ we idd leven/ geleefd hebben, zoals Marcel het mooi zegt.

  In dit verband wil ik ook graag hier deze korte animatie film (13 minuten) hier delen, en een in mijn ogen echt geniaal creatief project die alles samenvat waar we momenteel in zitten. Ik heb ook het interview (één van) met de maker ervan helemaal beluisterd en net als dit gesprek hier, zeer inspirerend. Vele zaken komen samen.
  Misschien weer inspiratie voor je podcast Jorn.
  https://www.youtube.com/watch?v=j800SVeiS5I

  https://www.inshadow.net/

 • Dank je wel Jorn en Marcel voor dit gesprek. Ik heb er werkelijk van genoten en het had voor mij best nog langer mogen duren. Bedankt Marcel voor het delen van al deze feiten waarvan er velen waren die voor mij al bekend waren maar ook van de feiten die zo waar voelen.
  Bedankt Jorn voor al die mooie gesprekken die je voert maar deze was voor mij toch echt het allerbeste.

 • in een woord DANK!
  Dank voor dit mooie interview.
  Dit interview kwam tot mij via FB. Mijn aandacht werd er op de een of andere manier naartoe getrokken uit het niets.
  tot tranen geroerd was ik door deze erudiete man, dhr. Messing. ik had nog nooit van hem gehoord. Wat een wijsheid, wat een her- en erkenning voor mijn ziel. Het voelde alsof hij tot mijn hart en ziel sprak. ik heb een gevoel van thuiskomen ervaren bij het luisteren naar hem. Ik was op zoek naar voeding voor mijn geest….en het antwoord kwam in de vorm van dit interview.
  ik ben er stil van…(al lijkt dat niet zo uit het aantal woorden hierboven :-))

 • Wat een spirituele wijsheid! Zoveel herkenning in zijn uitleg en wat een geweldige samenvatting van de wereldorde. Heel blij dat je hem in beeld hebt gebracht en ik ben verbaasd Marcel nog niet eerder te zijn tegengekomen. Dankjewel!

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!