The Trueman Show #31 prof. Mattias Desmet


24/06/2021

Voor deze 31ste aflevering ben ik afgereisd naar een klein dorpje in de buurt van Gent in België.

Op een prachtige plek, in een heerlijk huis met een moestuin en kippen en geiten woont Mattias Desmet.

Mattias is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Hij is een van de eerste psychologen die zich begon uit te spreken tegen het beleid van de overheden. Zo is hij een aantal keer te gast geweest bij De Nieuwe Wereld waar hij onder andere sprak over massavorming. Enorm veel mensen hebben veel aan Mattias zijn theorieën gehad het afgelopen jaar.

Aan zijn keukentafel onder het genot van een goede fles wijn en heerlijke thee (Mattias is theesommelier) hebben we bijna 3 uur lang gesproken over veel verschillende thema’s. Zo hebben we gesproken over de staat van de wetenschap. Over massavorming. Over waarheid (wat is waarheid eigenlijk)? Over de zin van het leven, over de dood en nog veel meer.

Ik heb echt ontzettend genoten van dit gesprek. Mattias is een hele bijzondere man die al een jaar lang zijn rug rechthoudt en tegen de stroom in durft te zwemmen met alle consequenties van dien. Ik koester dit soort mensen en de gesprekken die ik met hen mag voeren enorm. Hopelijk jullie ook!

Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reacties (4)

 • beste Jorn,

  Zojuist dit interview beluisterd. Veel waardering hiervoor. De massahypnose en de gevolgen, die in gang gezet is door het verspreiden van desinformatie en angstzaaierij door machtswellustelingen is verklaarbaar door zijn uitleg. Het interview met marcel messing en met Jan storms spreken me meer aan. Dit omdat dit objectief rationeel benaderd wordt en in mijn beleving , de ziel, het hart, intuïtie, onderbelicht worden. Desondanks een waardevol interview. ik zie er naar uit dat je binnenkort ook een autoriteit op zijn vakgebied gaat interviewen die handvatten kan geven , om deze wereldstorm vol leugens te kunnen doorstaan. Dank en respect voor alles tot nu toe,

 • Heel mooi en open gesprek. Beide sprekers zien het als méér dan enkel kritiek of bevestigen van wat ze al denken te weten. Op zoek gaan in zichzelf naar waarheid vanuit een zekere onzekerheid geeft een aandacht die veel blootlegt en beperkingen van het denken overstijgt. Het lijkt wel een vorm van meditatie die ‘gezond verstand’ kenbaar maakt. Betrekt de kijker erg. Het komt mij ietwat over als een soort waarnemen dat ook in volgende korte tedx Apeldoorn-talk wordt geduid als een wezenlijk ander deel van ons brein gebruiken. Misschien dat ook de uitweg uit deze benarde situatie zich ergens in die houding ligt. Ik vraag het me af. Dank je voor dit mooie interview met Mattias Desmet. https://www.youtube.com/watch?v=M5HYzDr73qM

 • You got everything out of Mattias that he has to offer. And that’s a lot. Towards the end Mattias made direct eye contact, the two of you were drawn to each other. You briefly mentioned something like “do you believe in evolution?” I’d like to see you get in touch with Intelligent Design folks. Mattias comes very close to ideas they are wrestling with. The insights force themselves on them by the realization that modern science & technology only shows us a bare hint of what’s really out there… You might be able to get an interview with David Berlinski | Writer, Thinker, and Raconteur He lives in Paris.
  Some links:

  Discovery Institute | Public policy think tank advancing a …
  Intelligent Design | The Definitive Source on ID
  Mathematical Challenges to Darwin’s Theory of Evolution

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!