The Trueman Show #32 Thierry Baudet


01/07/2021

Deze 32ste aflevering ben ik uitgenodigd door Thierry Baudet om op het kantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam (de plek waar het voor Forum allemaal begon) een podcast op te komen nemen.

FvD (en daarmee ook Thierry) is de enige partij geweest die o.a. het klimaat en corona narratief in twijfel durfden te trekken en daar ook tegenin gingen. Daarmee zijn ze immens populair geworden bij een grote groep Nederlanders die een andere samenleving zouden willen zien. Dit werd versterkt door Thierry zijn speech in de Tweede Kamer over het Lockstep document van o.a. The Rockefeller Foundation.

Door dit laatste ben ik benieuwd geworden hoe Thierry er precies instaat en wat hij denkt wat hier nou precies aan de hand is. Vragen die ik hem ook in de podcast stelde. Hierdoor werd het een interessant gesprek over de machten en ideologieën achter bijvoorbeeld de ‘corona en klimaatcrisis’. Wat durf je allemaal los te laten en te bevragen om erachter te komen wat er nou echt speelt? En als er bepaalde machtsstructuren zijn die groter zijn dan de politiek, wat heeft het nog voor nut om je bezig te houden met diezelfde politiek?

Het werd een interessant gesprek over hoe Thierry het afgelopen jaar heeft ervaren en wat hij denkt wat zich nu allemaal achter de schermen afspeelt. Hier hebben we allebei onze visies op losgelaten. Een deel overlap van visies, maar een deel zien we het ook anders. Iets wat helemaal prima is, zolang je een open houding blijft houden. Het is niet vreemd dat in deze tijd je visie verandert. Hoe meer je graaft, hoe meer je te weten komt. Ik sta open voor een vervolggesprek over een tijd. Kijken hoe het er dan voorstaat. Kan alleen maar interessant worden.

Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reacties (8)

 • Ik kan mij niet voorstellen dat Thierry niet doorheeft wat er gaande is in de wereld en denkt dat Mark Rutte per ongeluk bepaalde plannen uitvoert. Het lijkt net alsof dit gesprek bedoeld is om naïevelingen wakker te maken. Deze reactie heb ik ook geprobeerd te plaatsen op Youtube te plaatsen maar het is niet mogelijk reacties te plaatsen.

 • Mooi gesprek en fijne discussie. Mooi ook om te zien hoe Thierry enerzijds wel open staat voor de ideeën van Jorn, en anderzijds zijn ideeën ter discussie wil stellen. Wat is waarheid en wat niet, welke ideeën zijn rationeel te verklaren en op welke punten blijven de vraagtekens staan. Ik heb geen eenduidig antwoord, maar kan me wel vinden in Thierry’s argumenten mbt met name de politieke keuzes en handelingen. Ik geloof dat de mensen die in Den Haag aan de touwtjes trekken niet allemaal de inzichten hebben die sommigen van ons hebben, dat er voor deze mensen niet per se een “hogere macht” speelt die maakt dat wat er nu gebeurt. Dat er inderdaad sukkels zitten die dit allemaal niet inzien, en handelen naar “hun beste weten en kunnen”. Voor jezelf nadenken en je eigen keuzen maken en plan trekken is denk het beste wat we nu kunnen doen voor onszelf. En nee, daar gaan we de wereld niet mee redden, maar eigen keuze is dan nog steeds iets wat we moeten accepteren. Hoe pijnlijk ook…

 • Fantastisch gesprek, fijn om deze openheid en mooie discussie te mogen zien en horen.
  Verwonderd ben ik eigenlijk over de opmerkingen op youtube, het laatste wat prachtig gevraagd is in deze podcast aan eenieder die deze gezien/gehoord heeft. Wat doen zij wat mooi is? Wat je helpt? En dat er weinigen zijn die hier een reactie op geven.
  Wat ook een moeilijke vraag is, want men o men, ik denk dat we allemaal vaak zat merken dat we in negatieve en zware energie meegesleurd worden, in de overlevingsstand staan.
  De kleine, mooie dingen in het leven blijven zien en ervaren is soms moeilijk en ik merk dat ik me daar soms weer bewust van moet worden, dat deze er ook nog zijn en ook juist zó belangrijk zijn!
  Lachen, verbinding, liefde, onbevooroordeeld zijn/blijven, genieten van je groentetuin, de bloemen, mooie wijnen, wandelingen, koken, muziek, de hond en je partner.
  Het ‘overleven’ even los laten, om op te laden en de stress te laten voor wat het is…
  Want die stabiliteit, evenwichtigheid en kracht zullen we de komende tijd hard nodig hebben, zowel fysiek als mentaal.

 • Goed overleg Jorn en Thierry over de PCR test. Super fijn dat jullie dit gesprek hebben uitgezonden.

  Wil er graag nog wat voor je aan toe voegen om dat ik graag voor de waarheid ga en misschien dat mijn ervaring daar in mag bijdragen om het nog beter te begrijpen wat er aan de hand kan zijn. Bij een PCR test gaat het om de “primers”. De begin en eind stukjes die gekozen worden om de test mee uit te voeren. Afhankelijk van DIE VOLGORDE word íets (waar de primers op aanhechten) vermenigvuldigd.
   
  Dus de vraag die ik me al 1.5 jaar stel is: wat is de sequentie (volgorde) van de primers? Dat geven ze niet vrij en dat is wetenschappelijk gezien raar. Wetenschap is altijd transparant. Nu niet? 
   
  Omdat Covid19 gepatenteerd is, zijn ook de lab testkits waar alles kant en klaar in zit om de PCR uit te voeren gepatenteerd. Wat zit er in? Word dat door een lab gecontroleerd? Nee!!! (mijn eigen lab ervaring)

  Wanneer jij kippen bouillon maakt met blokjes uit een pakje, hoe Weet jij dan precies wat er in zit? Dat ga je niet testen toch? Je gaat er vanuit dat dit een blokje gemaakt is van kip in water gekookt. Toch? Zo doen ze dat in een lab ook niet. Kits worden ingekocht en gebuikt. Tenslotte maak jij met het blokje soep. En of er echte kip in zat, who knows? Nou niet dus! Sterker nog, er komt geen kip aan te pas. Het word gemaakt van gedroogde gist. Dat smaakt nl naar kip. Dus afhankelijk van de primer volgorde zegt een positieve corona PCR test helemaal niets over wat je in je lichaam hebt! Dus ja het is mogelijk dat er op iets heel anders word getest!!! Dit verklaard ook waarom de “griep” weg is.
  Waarschijnlijk testen de kits hierop en word daardoor alles corona genoemd.
   
   
  Nog even een feit, ieder mens heeft gemiddeld 2 tot 3 kilo
  bacteriën en virussen in zijn lichaam. Het microbioom. Bekend is ook dat
  bacteriën via biochemische wegen de hersenen sturen. De vraag is misschien wel,
  zijn we mens of een wandelende bacterie kolonie? Eet je omdat JIJ ergens zin in hebt of moeten je bacteriën,
  virussen of gisten gevoed worden? Dat zijn nieuwe conclusies. Ik wil hiermee
  alleen maar aangeven dat we niet bang hoeven te zijn voor bacteriën virussen of
  gisten, we kunnen niet zonder ze. Zo lang ze ons niet schaden natuurlijk. .
   
   
  We zullen ze altijd bij ons dragen, soms wel maar meestal
  niet ziek van worden.

 • Heel mooi en respectvol gesprek met mooie overlappende maar ook verschillende ideeën. Enerzijds denk ik dat Thierry gelijk heeft en het geen decennia oude gesmede plannen zijn want dat is niet hoe de mens in elkaar zit, plannen op langen termijn haast niemand toe in staat maar anderzijds denk ik wel dat Jorn gelijk heeft en dat hier wat aangestuurd wordt, het vindt in ieder geval niet allemaal toevallig plaats.
  Thierry heeft wel helemaal gelijk om ook van de mooie dingen van het leven te blijven genieten en voor mij is dat het samenzijn met mijn gezin, man en drie geweldig wakkere jong volwassen kinderen en het wandelen en fiesten in de natuur die ons kleine landje rijk is en te genieten van al het moois dat elk seizoen ons geeft.

 • Ik heb met veel genoegen geluisterd naar jullie gesprek waarvoor dank.
  Ik had graag proberen iets bij te dragen door bv definitie van geloof te laten zien volgens de bijbel.
  Volgens de herziene statenvertaling zegt Hebreeen 11:1 hierover:
  1 Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet.
  Zelf vind ik dat eigenlijk een zeer goede definitie. Het filosoferen waardig?
  Daarnaast mijn persoonlijke gevoelens over die hogere machten aan de top van de piramide.
  Want ik “geloof” dat die er zijn, en zij hebben inderdaad alle, alle materiële zaken der aarde en ook heel, héél veel macht.
  Wat zouden zij nu nog meer willen? was Thierry zijn vraag.
  Mijn visie; Algehele, totale, volledige, complete controle over ons mensen, de plebs. Het in het “bezit” hebben van de gehele mensheid. Ze kunnen kneden. Ze kunnen vertrappen als ze daar ineens zin in zouden hebben. Alleen omdat het kan.
  Het gevoel van goddelijkheid. Daaruit kunnen ze nog bevrediging krijgen.
  Het zijn allemaal vrijmetselaars maar ook daarin heb je nog de hoog, hoger en hoogst.
  Dit wordt doorgegeven van generatie op generatie. Psychopaten. En het zit in de genen. Het is haast zou ik zeggen, demonisch.
  Alleen hoop ik dat ik dat niet meer hoef mee te maken.

  Ondertussen, keep up the good work. Het gaat niet makkelijk worden.

  Veel wijsheid en kracht gewenst.

  Warme groet, L.

 • Dank jullie wel voor dit leuke gesprek!

  Wat mijn voortuintje mooi houdt is de straat op gaan en glimlachen 🙂 In de spiegel kijken en glimlachen. De kracht van de lach wordt helaas zo onderschat, maar echt lieve mensen, een glimlach op je gezicht is wonderlijk.
  Lachen ontspant, verbindt, het prikkelt de levenskracht..
  Door met de ernst die je zo nu en dan ervaart van en met het leven, te durven en kunnen lachen, maakt heel licht!
  Sta jezelf toe om te lachen zonder reden!!

 • Prachtige show alweer. Als antwoord op de vraag van Thierry. Ik ben in Oost-Vlaanderen (België) gestart met lokale FB-groep. Hierbij is het hoofddoel niet de complotten te benoemen, maar lokale verbinding, ondersteuning en advies te vinden. Wat hierbij ook interessant kan zijn, is een lokale binding te vinden tss plaatselijke particulieren en zelfstandigen die zich niet kunnen vinden met de huidige gang van zaken. Zeker niet gericht anti-vaccin, maar op de vrijheid van keuze.

  Iedereen welkom :

  https://www.facebook.com/groups/351829869810656/

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!