The Trueman Show #33 Flavio Pasquino


08/07/2021

Voor deze 33ste aflevering zijn wij afgereisd naar Edam.

Hier woont programmamaker en eigenaar van BLCKBX TV Flavio Pasquino in een prachtig open huis met een heerlijk uitzicht over de Nederlandse weilanden met de koeien op een steenworp afstand. Een plek waar hij (zo zou in het gesprek ook blijken) erg aan gehecht is. Net als aan Nederland. Iets waar jullie eigen programmamaker (ik zelf dus) nou niet bepaald last van heeft.

Flavio verdient wat mij betreft enorm veel respect voor al het werk wat hij heeft verricht het afgelopen jaar. Zo heeft hij zijn platform BLCKBX TV binnen no time uitgebouwd tot een van de populairste (al dan niet populairste) media platforms die niet opereren binnen de mainstream. Zijn gesprekken hebben enorm veel mensen bereikt en daarmee heeft het veel mensen hun ogen doen openen.

Flavio en ik hebben ongeveer hetzelfde pad belopen. Beide aan de slag gegaan voor Cafè Weltschmerz en beide vervolgens voor ons zelf aan de slag gegaan met het bouwen van een eigen kanaal. Wel op een compleet andere manier met een andere visie. Deze visies hoor je ook terug in dit gesprek. Bevecht je het systeem en probeer je het systeem van binnenuit te veranderen? Of ga je aan de slag met het opnieuw op te bouwen, zoals jij het graag zou zien met de mensen om je heen? Verder hebben we nog gesproken over Flavio zijn media verleden en zijn grootse plannen met BLCKBX TV. We gaan nog veel van deze man horen!

Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reacties (11)

 • Bedankt weer voor dit gesprek. Ik vond het een beetje op een vader zoon gesprek lijken. Jorn nog een wilde hond die alle kanten op wil rennen en boos en recalcitrant en eigenwijs is en Flavio die door schade en schande wijs geworden met kinderen wat genuanceerder in de wedstrijd staat. In beide herken ik veel, in Jorn mezelf toen ik nog geen dochter had en de wereld over wilde en alles achter me wilde laten en in Flavio hoe ik nu ben. Mooie kruisbestuiving.

 • Een prachtig gesprek die ik ook zelf zou willen voeren met mensen. Alleen zijn er nog zo weinig mensen “wakker”. Leuk het verschil van visie ondanks dat jullie allebei zien wat er gebeurt. Volgens mij vullen jullie juist elkaar aan. We hebben allemaal onze taak hier. Communes kunnen ook dorpen en steden zijn waarin we meer samen doen. Lokaal steunen, dat gebeurt eigenlijk al. De Gemeentebestuurders moeten wakker worden waardoor zij een voorbeeld kunnen zijn voor de rest vh land met hun gemeente. We zijn immers geen eenheidsworst. Tip: lees eens iets van Christina von Dreien. Deze jonge vrouw ziet de wereld in 5D ipv in 3D, zoals wij. Je kijk op de wereld verandert en ik haal steun uit haar boeken en website met tips. We moeten ons focussen op wat we wel willen en ondertussen goed voor onszelf zorgen. We gaan naar een prachtige liefdevolle wereld, ik geloof er in en jullie schudden de wereld op, zodat we wakker worden. Ga zo door. De druppel maakt steeds meer kringen. Dank Flavio en Jorn!

 • Dag mannen,
  Ook ik kijk het meeste van jullie allebei en ik waardeer heel erg jullie onderzoekende uitwisseling(en).
  In de eerste reactie staat een boekentip waar ik ook steeds aan denk als ik jullie hoor. Zelf lees ik sinds 2013 het kennisboek. Vanuit die inhoud komen de video’s van Coen Vermeeren en Marcel Messing heel erg samen. Na jullie beider overwegingen; systeem van binnenuit veranderen (in mijn geval onderwijs voor een jaar of 10), of weg hier, na een jaar alleen op reis leek het niet meer te lukken nog in de systemen te passen, gaf de kennis in dit boek mij de rust om te doen wat mij te doen staat.
  Bij deze mijn bijdrage na de video met Thierry Baudet om te delen wat ik doe ter eigen inspiratie; het kennisboek lezen dus en zoveel mogelijk naar buiten met familie, vrienden en werk.
  Succes met jullie routes, ik ben benieuwd waar ze naartoe gaan!

 • Leuk inhoudelijk gesprek. Ik denk ook dat het huidige systeem volstrekt niet meer te repareren valt. Zeker niet met het huidige politieke/ambtenaren apparaat. De 5e colonne is al decennia een onzichtbare rot in het systeem die zijn weerga niet kent. En inderdaad de geschiedenis staat bol van decentralisatie naar centralisatie naar oorlog en om vervolgens zich te herhalen. Grote centraal aangestuurde machtsstructuren blijken telkens weer van bureaucratie naar corruptie naar onderdrukking te gaan. Of je het nu hebt over de toren van Babel, de Egyptische Dynastieën, het Heilige Roomse Rijk, het derde rijk, of zoals nu het aankloppende vierde Rijk van Schwab. Telkens gaat het rijk ten onder aan zijn hoogmoed, maar sleept al zijn onderdanen mee in die val. Misschien was er even sprake van het begrip burgers, maar dat was dan alleen in de Atheense periode van de Socrates. Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Mensen willen geen verantwoording nemen voor hun eigen leven, maar slepen jou wel graag mee in hun ellendige beslissingen. Het mag misschien ambitieus klinken zoals Jorn het vertelt, maar waar een wil is ook een weg. In die zin is Flavio’s beeld wellicht realistischer voor de grote ‘slapende’ massa, maar wel meer van hetzelfde. Zij die de duisternis niet bemerken zullen het licht nooit vinden, dus wellicht een combinatie van de twee (beetje centralisatie, maar veel decentralisatie) zou een consensus kunnen zij. Maar bedenk ook dat je geen verandering maakt je door oude wijn in nieuwe zakken te doen. Als de massa de oude wijn wil, prima. Vrijheid staat voorop dan drink ik liever het biertje (wat ik zelf heb gebrouwen. Aangezien ook het magere Hein-eken zich heeft overgeven aan de Grim reaper. Jorn ik bouw met je mee aan de commune zigeuner style.

 • Een interessant gesprek tussen twee persoonlijkheden met een heldere en kloppende kijk op de toekomst. We gaan die kant op waar Flavio en Jorn het hier over hebben. Er komt een tijd en die is dichter bij dan we denken, dat je niet meer kunt kopen en verkopen zonder een teken te dragen. Of dit nu een QR code, een tattoo of een chip is, dat zal blijken. Mensen zullen wakker worden maar dan is het te laat. Persoonlijk geloof ik dit omdat de Bijbel het zegt maar ook als je niets met de Bijbel hebt maar je gezonde verstand laat werken dan zie je dat dit gaat gebeuren. Te denken dat mensen op tijd wakker worden en dat we de ‘game kunnen changen’ is wishful thinking. De mensheid is bedorven en is misleid. Toch spreek ik bij deze mijn respect uit voor mannen zoals Flavio, Jorn, Sven en vele anderen die hun ziel en zaligheid steken in het voeren van de strijd waardoor bepaalde zaken misschien geremd of vertraagd worden en er nog voor enige tijd voor iedereen een leefbare samenleving blijft.

 • Ik begrijp Jorn heel goed, over het idee dat hij geen “leider” wil.
  Want wat doet een leider nou, behalve geld herverdelen (en een groot deel in eigen zak steken)?
  Geen een leider heeft ooit zijn handen smerig gemaakt om wegen aan te leggen of greppels voor rioleringen te graven.
  Hij geeft alleen de orders over wat te doen met het geld van de belastingbetaler.
  De leider zal belasting moeten heffen, en als jij het daar niet mee eens bent zal hij geweld moeten gebruiken om dat geld te krijgen.
  Door de jaren heen is de belastingdruk gigantisch gestegen.
  Vroeger betaalden ze maar een fractie van hun inkomsten aan belastingen.
  Nu is dat alle belastingen bij elkaar omstreeks 75%.
  Maar zelfs al zouden we al ons loon naar de overheid overmaken, dan zou dat nog niet genoeg zijn om alle kosten te dekken.
  De meeste mensen hebben een leider nodig.
  Zij zouden zich in de steek gelaten voelen, zoals een peuter in een winkelcentrum, welke zijn moeder kwijt is.
  Lees eens meer over “Libertarisme”, en het “Non Agression Principle” (NAP).

 • Het gaat er denk ik ook niet om om de mens te verbeteren.
  Als dat echt zo was zouden veel mensen dat vrijwillig doen, en zouden ze het niet met list, bedrog en dwang moeten doen.
  Het wordt dus beter voor hen, maar niet voor ons.

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!