The Trueman Show #34 Joël Goudsmit


15/07/2021

Voor de 34ste aflevering zijn we afgereisd naar de Veluwe.

Hier trof ik Joël Goudsmit in een mega idyllisch hutje in het bos, ver weg (voor Nederlandse begrippen) van de bewoonde wereld.

Joël is een echte ondernemer. Zo heeft hij in zijn jonge ondernemers jaren een succesvol bedrijf in de dance scene opgezet. Hier heeft hij veel successen mee geboekt maar ook veel stress ervaren en er een ongezonde levensstijl op nagehouden. Eigenlijk net als jullie eigen podcasthost. Hij heeft zichzelf weten onttrekken uit de ‘ratrace’ en is zich gaan focussen op gezondheid. Obsessief als hij is heeft hij zich vastgebeten in gezondheid. Hij trok de conclusie dat eigenlijk elke gewoonte die wij hebben slecht is voor onze gezondheid. Naar mate hij hier steeds verder indook en meer onderzoek deed besloot hij hier een boek over te schrijven genaamd “Reboot je gezondheid in 24 uur”. Een boek over onze ongezonde gewoontes, maar vooral ook een manier om het anders te doen. Super praktisch en leerzaam en in mijn ogen echt een aanrader. Het boek is aan te schaffen via volgende link:

Reboot je gezondheid

Het was voor mij een erg fijn gesprek omdat ik veel herkende uit mijn tijd in dezelfde dance scene waarin Joël actief was. Wat is precies je doel met ondernemen? En voor wie doe je het precies? Hoe belangrijk is onze gezondheid? En wat is de rol van onze overheid en de grote bedrijven om ons daadwerkelijk gezond of eigenlijk ongezond te maken? Verder geeft Joël ook een paar praktische tips om aan je eigen gezondheid te kunnen werken.

Gezondheid is voor mij een steeds groter wordend thema. Een thema wat ten grondslag ligt van veel van onze huidige problematiek. We zijn volgens Joël compleet kwijt hoe het is om als mens te leven en verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen gezondheid. Een visie die ik met hem deel.

Dit is de eerste podcast die ik doe over gezondheid en zeker niet de laatste. Het is het startschot om meer verdiepende gesprekken te voeren over onze gezondheid en wat we nu zelf echt kunnen doen.
Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reactie

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!