The Trueman Show #36 Shohreh Feshtali


29/07/2021

Voor de 36ste aflevering zijn we afgereisd naar Amersfoort.

We zijn uitgenodigd door power vrouw Shohreh Feshtali om te komen lunchen en aansluitend in haar woonkamer te praten over haar leven en wat ze allemaal heeft meegemaakt en over het bijzondere boek wat ze daarover heeft geschreven genaamd ‘Gesluierde Jaren’.

Shohreh biedt jullie haar boek met korting aan via: Batavia Publishers

Gebruik dan de code JORNLUKA om het boek met korting aan te kunnen schaffen.

Het werd uiteindelijk een mega open gesprek waar Shohreh vertelde over haar tijd in Iran ten tijde van een machtsgreep en de overgang van haar land in een dictatuur. Ze trekt hele duidelijke parallellen met de tijd waarin wij ons nu verkeren. De vele verschrikkelijke dingen die ze heeft meegemaakt hebben mij vaak aan het denken gezet.

Naast dat we lang spraken over haar tijd in een dictatuur spraken we ook over haar ziekteverleden. Zo is er bij Shohreh een aantal jaar geleden kanker geconstateerd en was echt herstel eigenlijk uitgesloten. Ze mocht blij zijn dat ze zo nu en dan de kracht had om op te staan van de bank. Met een periodieke levering van de apotheek met een bus vol met gif van de farma zou zij haar leven moeten doorbrengen. Totdat ze besloot zich te verdiepen in onder andere voeding. Ze heeft haar voedingspatroon omgegooid en is fitter dan ooit.

Ik ben zelf enorm geïnspireerd door haar verhaal en alles wat zij in haar tumultueuze leven heeft meegemaakt. Ik hoop dat haar verhaal velen mag inspireren.

Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reacties (5)

 • Bedankt voor dit mooie interview. Wat is Shohreh Feshtali een sterke en inspirerende vrouw!!
  Ze heeft het in het interview over ketogeen eten en ze duidt op filmpje over fructose.
  En iets van Amerikaanse artsen waar ze veel van heeft geleerd. Kan je de link naar die informatie nog in de shownotes plaatsen?

 • Prachtig interview! Graag de links naar de artsen waaraan gerefereerd wordt in het gesprek. Over fructose en het eten van (teveel) fruit wat ik om me heen zie gebeuren bij kinderen en kleinkinderen. Vanwege het idee dat er vitamines in fruit zitten. En ze vinden het heel lekker.
  Of het gezond is, is dus maar de vraag.
  Misschien dit delen in je instagram. Er wordt voor mijn gevoel in de zomer vooral meer fruit dan groenten gegeten.
  Hartelijk dank voor de heldere kijk van Shohreh op wat er momenteel gebeurt.
  Hartelijk dank voor jouw mooie interview weer, Jorn!

  • Ze verwijst in elk geval naar Eric Berg. Als je hem op YouTube zoekt, kun je heel veel filmpjes vinden.
   Over fructose kun je bv een filmpje van Robert Lustig vinden op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ceFyF9px20Y

   Het fruit van tegenwoordig is niet meer zoals het vroeger was. Plus dat het vroeger alleen in het seizoen te krijgen was, waarmee ‘wij’ als mensensoort onze vetvoorraad konden opslaan voor de winter waarin maar weinig eten te vinden was.

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!