The Trueman Show #38 Elke Vermeire


12/08/2021

Voor deze 38ste aflevering ben ik (wederom) richting Gent getrokken.

Opvallend dat de vier Belgen die ik heb mogen ontvangen in de podcast alle vier uit de regio Gent kwamen. Dat terzijde. Voor deze aflevering ben ik uitgenodigd door orthomoleculair natuur voedingsdeskundige Elke Vermeire.

Ons gesprek ging over Elke haar zoektocht naar gezondheid. Zo werkte Elke eerst in de financiële wereld nadat ze een carrière van baantjes hoppen binnen het systeem achter de rug had. Bij haar laatste werkgever kwam ze in een burn out terecht. Dit heeft haar zoektocht naar gezondheid gestart. Zo kwam ze hoe belangrijk onze buik en dus darmen zijn in hoe wij ons voelen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Wat we eten is dus zo ontzettend belangrijk om ons sterkere wezens te maken die niet of minder vatbaar zijn voor ziektes maar ook voor bijvoorbeeld de angst campagnes van de overheden en media.

Haar zoektocht bracht ook bij nieuwe opleidingen gericht op gezondheid en voeding. Vanuit de opleidingen en haar eigen onderzoek kwam ze erachter hoe slecht suikers (koolhydraten zijn) en is ze zich gaan specialiseren in koolhydraatarme diëten. Zo is ze ook op het keto dieet gekomen, maar wel met haar geheel eigen visie.

Naast dat ze voedingsdeskundige is, is ze ook ondernemer en schrijfster. Zo heeft ze het bedrijf Gutness Lifestyle opgericht en heeft ze in korte tijd twee boeken mogen schrijven. Alles uiteraard gericht op haar visie op gezondheid en gezond eten. Haar eerste boek heet Geluk in je buik. Een boek over onder andere haar zoektocht naar gezondheid, de rol van de darmen en de rol van suikers. Het tweede boek heet Ketolicious. Een boek wat verder inzoomt op het keto dieet en je gelijk een hoop gerechten (zowel vlees als vegetarisch) meegeeft zodat je zelf aan de slag kunt.

Elke heeft voor de luisteraars van deze podcast een kortingscode gemaakt waarmee jullie haar producten met korting kunnen krijgen. De code die jullie kunnen gebruiken is: JORNLUKA

De boeken heb ik voor het gemak toegevoegd aan mijn website omdat ik ze zelf als erg interessant en handig heb ervaren. Link:

Webshop

Gezondheid is een thema wat mij steeds meer bezighoudt omdat ik dat echt zie als oplossing voor de problemen waar wij ons nu in bevinden. Hoe gezonder wij zijn, hoe minder afhankelijk wij zijn van overheden en de farma. Er zijn ontzettend veel verschillende visies en kijken op gezondheid en ik ga proberen degenen die goed voor mij voelen een podium te bieden. Mijn conclusie tot nu toe is dat voor iedereen wat anders werkt, maar je er alleen achter komt door dingen te proberen.

Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reacties (6)

 • Was weer een goed gesprek. Als slager sta ik 100% achter je standpunt.
  Zie vlees als een donatie van het dier aan jou.
  Wij als vleeseters zijn dan verantwoordelijk voor het welzijn tijdens zijn leven.
  Verspilling is in mijn ogen uit den boze. Ik probeer zelf om alles te verwerken.
  Wat echt krachtvoer is is bottenbouillon getrokken van botten met pezen en zenen.
  Dit laat ik 3 dagen trekken. In water met een beetje azijn op 85 graden.
  Op smaak brengen met Keltisch zeezout. Een perfecte basis voor soepen en sauzen.
  Of als je een oppepper nodig hebt.
  Ik ben nu een paar maanden bezig met keto gecombineerd met intermitted fasting.
  Had ik dit maar jaren eerder ontdekt.
  Ga zo door met wat je doet.
  Groet,
  Martin.

 • Wat een super interessante podcast. Als je in een paar weken tijd 3 keer het Ketodieet tegen gekomen bent en het klopt voor je gevoel dan moet je er toch wat mee doen. Ik ben gewichtsconsulente en heb de label diabetes type 1 gekregen, maar tijdens de opleiding tot gewichtsconsulente had ik nooit het gevoel dat de schijf van 5 voor mij klopte. Heb ook steeds het gevoeld dat mijn label niet bij mij hoort, maar iets tijdelijks is wat mij attendeerd dat ik dingen anders mag aanpakken. Ik adviseer mensen ook altijd zo min mogelijk suikers/ koolhydraten te nuttigen. Ik heb nooit begrepen wat de reden is waarom er zo gespind wordt op vegetarisch of steeds meer veganistisch, als je kijkt naar ons ontstaan of bestaan. Deze periode maakt veel duidelijk voor mij. Ik ga even kijken of ik meer informatie over Elke kan vinden en contact opnemen. Super bedankt voor deze info.

 • Genoten van elk woord van deze vrouw. Bedankt voor deze aflevering! Beetje off topic (en ergens ook weer niet): een potentiële volgende belgische gast zou Daniel -the healthman- Derweduwen kunnen zijn. gr Axel

 • Hi Jorn, interessant gesprek weer! Luister alles met veel plezier. Sinds een jaar eet ik veel meer fruit en vervang hier ook regelmatig maaltijden door. Door jouw recente gesprekken en de agenda’s (GMO, bestrijdingsmiddelen, eiwitten) ben ik getriggerd en vraag ik mij af hoe het nu zit. https://jannekevandermeulen.nl/ was recent bij de podcast van Giel (kukuru) en is heel uitgesproken over de voordelen van fruit en groenten. Zou heel interessant zijn om haar te betrekken in deze serie over eten! Dank voor al je inspanningen om deze hele interessante materie met ons te delen en kijk uit naar het tweede gesprek met Marcel Messing!
  Groet Jesper

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!