The Trueman Show #39 Drs. Karen Hamaker-Zondag


19/08/2021


Voor deze 39ste aflevering zijn we naar Amstelveen, naar de woning van Drs. Karen Hamaker-Zondag.

In haar indrukwekkende bibliotheek vol interessante boeken en kunst zaten wij ons neer om ruim 2,5 uur te praten over het onderzoek wat zij in 25 jaar tijd verricht heeft.

Karen heeft inmiddels 36 boeken geschreven, is doctoranda in de sociale geografie, doctoranda in de planologie, expert in astrologie, expert in Jungiaanse psychologie, ze heeft twee opleidingen gestart namelijk een in symbolische psychologie en een in astrologie, ze doet al ruim 25 jaar onderzoek naar de machten die deze wereld echt besturen en de lijst gaat nog een tijdje door. Jullie kunnen je voorstellen dat ik erg uitkeek naar dit gesprek. Er zijn een aantal gasten voorbijgekomen die zo een groot deel van hun leven hebben gestopt in onderzoek, Karen is daar een van. Haar werk kun je onder andere vinden op: https://www.karenhamakerzondag.com/v2/

Sinds ik ook erg veel onderzoek doe naar macht en complotten is dat een onderwerp wat lang ter sprake kwam. Ik denk dat deze aflevering het meest inzichtelijk maakt wie er aan de touwtjes trekken globaal en wat hun plannen precies zijn. Dit alles feitelijk onderbouwd en gekeken naar de historie waar dingen hun oorsprong vonden. Wat is bijvoorbeeld de rol van de Rothschilds, de Rockefellers, Bill Gates, de VN, club van Rome, de trilaterale commissie. Maar ook zoomde ze in op een deel van onze huidige ‘wereldproblematiek’ zoals bijvoorbeeld het klimaat. Zo bespraken we onder andere ook de depopulatie agenda van veel mensen met invloed, de technocraten met hun communistische gedachten met de plannen voor een wereldwijde regering en nog veel meer. Ook benaderd Karen veel grote gebeurtenissen aan de hand van de astrologie. Mega interessant.

Veel mensen vragen altijd waarom zouden ze dit doen? En wat zit er nou achter? Het onderzoek van Karen zet je aan het denken en nodigt uit tot het doen van eigen onderzoek. Iets wat ik hoop dat iedereen sowieso doet naar aanleiding van mijn podcasts!

Disclaimer: We are in the process of adding English subtitles to all the podcasts. Please bear with us, it will take a little while. Want to help translating? Please send an e-mail to info@jornluka.com


Reacties (6)

 • Drs. Karen Hamaker-Zondag beschrijft hier exact hoe ook complot-denken werkt (citaat uit de video vanaf 1:04:20):

  “…Als je in een bepaalde groep zit en je zit in een bepaalde gedachte, en je gaat die gedachte geloven, dan komt wat Janov heeft genoemd “groepsdenken” naar voren en dat heeft bepaalde kenmerken en als je eenmaal met een groep in groepsdenken zit, dan kom je in een tunnelvisie en dan krijg je eigenlijk dat je je niet kunt voorstellen dat je ongelijk hebt, en het volgende stadium is dat als anderen zeggen dat je ongelijk hebt, dan moeten die met de grond gelijk gemaakt worden, … en op het moment dat er een groepsdenken komt, dan komt er ook een soortement van overtuiging dat je gelijk hebt, maar die is zo overtuigend, dat je als een soort middeleeuwse ridder strijdt tegen diegene die dat niet vindt,…” 

  Bij complot-denken beland je in een pareidolische spiraal van verbanden leggen die er niet per definitie zijn, als antwoord op je angsten, zodat je in die schijnrelaties terug de nodige rust vindt waardoor je weer denkt grip op je angsten te krijgen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pareidolie :
  Pareidolie of pareidolia is een psychisch verschijnsel, een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen.
  De reden voor het verschijnsel ligt er waarschijnlijk in dat de hersenen behoefte hebben aan het leggen van verbanden tussen verschillende elementen, ook als deze er eigenlijk niet zijn. Hierbij moet vooral gedacht worden aan het herkennen van patronen die op gevaar kunnen wijzen, zoals het silhouet van een roofdier. De kosten van het zien van te veel gevaar (een fout-positief) zijn gering ten opzichte van het niet zien van een gevaar – dit kan iemand het leven kosten. Pareidolie ontstaat dus uit fout-positieven van de menselijke patroonherkenning.

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!