The Trueman Show #42 Marcel Messing


09/09/2021

Video stream


Audio stream

Voor deze 42ste aflevering zijn we (wederom) afgereisd naar het zuiden van Frankrijk, naar een klein dorpje in de Pyreneeën.

We zien hier uitgenodigd door de legende Marcel Messing himself. Voor de tweede keer wel te verstaan want Marcel had nog een hoop dingen te bespreken waar we de vorige keer niet aan toe zijn gekomen.

Ditmaal zaten we niet in zijn woonkamer, maar zaten we in zijn indrukwekkende bibliotheek. Tijdens ons eerste bezoek kregen we al een uitgebreide rondleiding. Mijn mond viel letterlijk open van verbazing. Wat een kennis daar opgeslagen ligt is ongelooflijk. Een walhalla voor mensen die zich verdiepen in hoe onze wereld in elkaar steekt. Marcel leest zelf 3 boeken per dag, dus een uitgebreide bibliotheek is dan ook broodnodig. Ontzettend dankbaar dat we op deze inspirerende plek het gesprek hebben kunnen laten plaatsvinden.

In dit gesprek zijn Marcel en ik dieper ingegaan op wat ons precies in de toekomst (ook op korte termijn) te wachten zal staan en sinds hij na het schrijven van zijn boek worden wij wakker in 2006 zo een beetje op elk punt gelijk heeft gekregen hoor ik de man graag aan. Zo gaat het over HAARP, fake alien invasion etc. Hij vertelt niet alleen wat ons te wachten staat ook wat wij nou kunnen doen om ons voor te bereiden. En dan met name in spirituele zin. De weg naar binnen. Het wegstrippen van je opgebouwde persoon. Je ego. Je zelf bevrijden uit de mentale gevangenis. De rol van spiritualiteit en daarmee ook de invloed van valse spiritualiteit/spiritual bypassing en new age.

Bijna elk gesprek wat ik voer inspireert mij wel op een bepaalde manier, maar deze helemaal. Alle woorden die hij sprak over spiritualiteit, ego en de weg naar binnen kwamen keihard binnen. Ik voelde elke letter ervan. Wellicht ook omdat ik voel dat dit de weg is, de weg naar echte bevrijding, maar ook zelf hier nog niet genoeg werk voor verricht. Een spiegel die ik nodig had en ik denk ook meer mensen kunnen gebruiken.


Reacties (8)

 • Top dat jullie opnieuw naar Marcel Messing zijn afreist. Ik wist dat jullie er waren geweest, geweldig.
  Zo’n ontzettend inspirerende man.
  Ga zo door, Jorn, en natuurlijk David ook. Goed werk.

 • Super interessant , zo goed dat jullie dit doen, ben gewoon trots op jullie ! En wat is Marcel toch een interessante welbespraakte man met veel kennis die mij veel inzichten geeft in zaken waar ik voorheen geen kaas van had gegeten. Mooi ! Ga zo door toppers !

 • Oh goodie, vier uur in de nacht, ik weet niet waarom ik zo vroeg wakker ben maar een verse podcast van Jorn met Marcel is als een reep chocola na een week in de jungle, heerlijk.
  Je moet mij een keer interviewen ergens in de toekomst Jorn, als de tijd rijp is, nu nog niet, ik weet gekke dingen, de samenhang van de cosmos, en de wiskunde van de Logos, de taal van kruiden en de energie van planeten, kleuren. (nummerologie en astrologie)..
  Ik heb alleen geen boek geschreven maar ben een leerling van een mysticus ( die heeft trouwens wel boeken geschreven alleen zijn ze totaal onbekend.)

 • Wat een ontzettend fijne, ..ehm… eigenlijk wil ik het een lezing noemen. Dank, dank, dank! Bij een aantal uitspraken kippenvel, als signaal van het weten. Wat zou ik graag een week bij de heer Marcel Messing verblijven, snoepend, lerend van zijn kennis. Vragen stellen over wat ik (nog) niet goed weet of begrijp. Hoezeer ik hetgeen hij deelt ook kan volgen. Lezend uit de rijke bibliotheek. Mij nog meer verwonderen. En nog meer beseffen van wat ik al van kleins af aan voelde en waarvoor oh zo fijn steeds meer ruimte komt. Kortom, enorm dank voor dit gesprek en voor jullie werk, voor het mogelijk maken van het beluisteren, voor mij inspireren mij steeds meer uit te spreken en, zoals Marcel dat zo mooi zegt, mijn plek in te nemen. Een lieve groet,
  Sylvia

 • Weer super interessante podcast Jorn!! Hebben jij en/of Marcel ook aanbevelingen omtrent literatuur die aansluiten bij besproken thema’s? Zou super zijn om dit in de beschrijvingen terug van vinden van video’s.

  Keep the good work going!

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!