The Trueman Show #59 Adelheid Storms


27/01/2022

Video stream

Audio stream

Voor deze 59ste aflevering zijn we afgereisd naar Heusden
Daar zit Soulstore namelijk gevestigd. Een winkel gericht op spiritualiteit en zelfontwikkeling. De eigenaren zijn zo lief geweest om hun winkel aan ons te lenen voor het gesprek met Adelheid Storms. De winkel sluit perfect aan bij de onderwerpen waar Adelheid over spreekt.

Adelheid volg ik al vanaf het begin dat ik me begon uit te spreken tegen het Coronabeleid. Echt helemaal in het begin dus. Toen was zij al veel langer met thema’s te belichten die ik nu zelf ook zo voel en begrijp. Hoog tijd dus om haar een keer uit te nodigen in The Trueman Show.

We spraken over haar bijzondere jeugd. Opgroeiende in een heel spiritueel gezin met veel mensen om haar heen die op zijn zachts gezegd niet het beste met haar voor hadden. Over de hereniging met haar vader Jan Storms waar ze nu veel mee samenwerkt. Maar ook over psychopathie, meditatie, Hollywood, gender en een hele belangrijke namelijk anticonceptie. Zo een belangrijk thema waar voor mijn gevoel nog zo weinig mensen mee bezig zijn.

Ik heb veel respect voor Adelheid. Al jaren draagt ze bij aan de bewustwording op haar eigen manier. Hopelijk zal ze dit nog lang blijven doen!


Reacties (3)

 • Rudolf Steiner – GA 58 – Metamorphoses of the Soul Paths of Experience Vol. 1 – Lecture 2: The Mission of Anger – Munich, 5th December 1909
  zegt over de waarde van boosheid, het is de leraar naar de weg van liefde:
  “For the spiritual scientist, anger is also the harbinger of something quite different. Life shows us that a person who is unable to flare up with anger at injustice or folly will never develop true kindness and love. Equally, a person who educates himself through noble anger will have a heart abounding in love, and through love he will do good. Love and kindness are the obverse of noble anger. Anger that is overcome and purified will be transformed into the love that is its counterpart. A loving hand is seldom one that has never been clenched in response to injustice or folly. Anger and love are complementary.
  Transmuted anger is love in action. That is what we learn from reality. Anger in moderation has the mission of leading human beings to love; we can call it the teacher of love.”

  Verder zegt mijn dierbare vriend-filosoof: ” iedere keer als je het woord “moeten” gebruikt ben je de droom van een ander het realiseren. Als je je daar bewust van bent, dan geeft dat vele nieuwe inzichten. Vanuit jezelf lezend wordt het als vanzelf “willen”..

  Fijn interview! Dank ! Marianne

  Vanuit de veda’s (oa Ayurveda, yoga): vrouwen hebben tijdens hun menstruatie zorg en warmte nodig. En mijn oma wist dat ook ( 😉 ).

 • Dat hormonale anticonceptie (de pil/spiraaltje) die de vrouw tot zich neemt iets onnatuurlijks is, is helaas bij velen onbekend. Door de extra hormonen die de natuurlijke hormoonhuishouding uit balans halen werkt dit door in het hele systeem van de vrouw. Ik hoor Adelheid zeggen dat ze zich afgevlakt voelde in de tijd dat ze haar spiraaltje gebruikte. Helaas hebben veel vrouwen dit niet door bij zichzelf. En hebben ze inderdaad de bijsluiter niet gelezen.

  Juist omdat ik zelf al jaren op de hoogte ben van dit fenomeen was het voor mij erg lastig toen mijn eigen dochter, van toen 18 jaar, aan de pil ging. Gelukkig denken mijn jong volwassen kinderen hetzelfde over de vaccinatie-gekte als ik, en heb ik de inenting bij ze kunnen voorkomen, maar de pil bij mijn oudste dochter jammer genoeg niet.
  Ook niet toen ik haar de bijsluier doorstuurde en de meest weerzinwekkende bijwerkingen liet zien.
  Zoals Adelheid aangaf is het bekend dat vrouwen tijdens het gebruik van anticonceptie een andere voorkeur hebben voor een bepaald type mannen, dan zonder. Ik heb ooit gelezen dat dit door de feromonen komt die de man uitzend en anders worden geïnterpreteerd door de vrouw.
  Nadat mijn dochter aan de pil ging heb ik een ander gedrag in haar geconstateerd. Helaas wil ze dit nu niet meer van mij aannemen.
  Ik hoop dat wanneer er meer aandacht uitgaat naar dit onderwerp, er meer vrouwen én mannen zich zelfbewust worden van de gevolgen van hormonale anticonceptie.

  ps Dat vrouwen in sync gaan lopen met hun cyclus wanneer ze samenleven was mij ook bekend. Maar de uitleg van Adelheid die daar achter steekt, kende ik niet. Het klinkt erg aannemelijk wat zij zegt. Dat de vrouwen elkaar beter begrijpen en kunnen steunen wanneer ze in dezelfde emotionele rollercoaster zitten. Wat zit de mens toch prachtig in elkaar.

 • Dankjewel Jorn voor de geweldige podcasts. Zo fijn die herkenning en erkenning. We zijn rond de zelfde tijd wakker geworden en dankzij de gesprekken die jij voert met je gasten, haal ik daar zelf ook heel veel uit en groei ik ook in mijn proces.
  Zo ook deze podcast met Adelheid Storms. Ik moet je eerlijk bekennen, dat ik er in het begin wat moeilijker in kwam, dit omdat ik Adelheid niet kende en het in het begin een beetje gissen was, wat ze nou had mee gemaakt. Maar gaandeweg werd dat steeds duidelijker.
  En voor mij is het anticonceptie verhaal zo’n grote eye opener. Ik heb ook een hormoon spiraal (Mirena) en ik weet dat het niet goed is. Voordat ik zwanger raakte op mijn 39e, heb ik 2 keer eerder dat spiraal gehad (dat is dus 10 jaar lang geweest) en daarvoor 11 jaar lang de pil (vanaf mijn 16e). Ook een tijdje helemaal niks, omdat ik geen hormonen meer in mijn lichaam wilde. Ik kreeg eerst een miskraam, maar eigenlijk is het een wonder dat ik op m’n 39e en 41e zo snel zwanger ben geraakt en gelukkig 2 gezonde kinderen heb gekregen, waar ik heel dankbaar voor ben. Mijn man is 7 jaar jonger. Hij wilt zich uiteindelijk wel laten helpen (knipje), maar ik besloot toch de eerste 5 jaar maar weer het Mirena spiraal te nemen. Die zit er nu 2 jaar in en ik luister deze podcast en alles valt op z’n plek. Ik vertelde het aan mijn man en hij had het eigenlijk ook wel willen aan kaarten. Ik ga dus zeer binnenkort een afspraak maken met mijn huisarts, om het spiraal te verwijderen. Adelheid dankjewel voor dit inzicht Groetjes Sigrid.

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!