The Trueman Show #76 Dinah Veeris TOUR


09/06/2022

Video stream

Audio stream

Deze podcast is onderdeel van een tour die David en ik hebben gemaakt naar Curaçao. Op Curaçao hebben wij twee onwijs interessante gesprekken opgenomen waarvan deze er eentje is.

Nummer 76 is opgenomen met Dinah Veeris. Zij staat bekend als het kruidenvrouwtje op Curaçao. We spraken af in haar ongelooflijk mooie en uitgebreide kruidentuin. Een tuin die zij zo een 30 jaar geleden heeft aangelegd, nadat ze haar baan (waardoor iedereen haar voor gek verklaarde) opzegde en voor de volle 100% ging voor haar passie, haar missie.

Haar tuin wordt bezocht door mensen die heling behoeven maar daarvoor niet naar de “reguliere gezondheidszorg” willen. Samen met hen gaat zij op zoek naar de oorzaak van hun klachten en zoekt daarbij een kruid of middel wat hen helpt hun klachten te verhelpen. Verder ontvangt ze ontzettend veel toeristen die ze het belang van plantmedicijnen bijbrengt.

Ik sprak met Dinah over hoe zij het voor elkaar heeft gekregen om zo tegen de stroom in te zwemmen en te kunnen leven van haar passie en missie terwijl het allesbehalve vanzelfsprekend was dat dit zou lukken. Ik sprak met haar over het belang van plantmedicijn en daarmee ook het belang van uitvinden van de oorzaak van de klachten. We spraken over het verleden van Curaçao en hoe het eiland zo een genezende werking kan hebben. We spraken over plantmedicijnen als ayahuasca. Over de samenleving en hoe deze eruit zou kunnen zien en nog veel meer.

We hebben geprobeerd om het mogelijk te maken om Dinah haar boeken in Nederland te bestellen en geleverd te krijgen. Dit was op zo een korte termijn helaas niet mogelijk. De boeken zijn zo leerzaam dat we gaan proberen ze later nog naar Nederland te halen. Hierover volgt later meer.

Ik ben onwijs dankbaar dat ik dit soort tours kan doen met The Trueman Show. Er zit zoveel wijsheid op verschillende plekken op deze wereld. Zoveel kennis waar we van kunnen leren en geïnspireerd kunnen raken. En daarmee ben ik ook onwijs dankbaar voor de Dinah’s van deze wereld die tegen beter weten in door blijven gaan met het verkondigen van hun wijsheid. Dit gesprek heeft me echt geïnspireerd om verder op zoek te blijven gaan naar dit soort pareltjes en hen te bezoeken.


Reacties (2)

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!