The Trueman Show #83 Kees de Lange


28/07/2022

Video stream

Audio stream

Voor de 84ste aflevering zijn we afgereisd naar het prachtige Monnickendam. Een vissersstad aan het Markermeer met maar liefst vier oude haventjes.

We spraken hier af met Prof. Dr. Kees de Lange, die ons verwelkomt in zijn eigen huis.

Kees heeft een groot aantal wetenschappelijke titels op zijn naam staan. Hij is emeritus-hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam; waar hij benoemd is tot hoogleraar in moleculaire spectroscopie en laserspectroscopie. Kees was medeoprichter van de 50PLUS partij, lijsttrekker van de Onafhankelijke StaatsFractie en hij was, met zijn eigen Fractie-De Lange, lid van de Eerste Kamer.
Zijn wetenschappelijke expertise ligt in atmosferische chemie en fysica en de complexe modelleringen die bij deze onderwerpen komen kijken. De afgelopen jaren houdt Kees zich vooral bezig met alles rondom milieu, klimaat, stikstof en energie. Oftewel de klimaat problematiek.

Met Kees hebben we stapje voor stapje de stikstof, milieu en klimaat heisa behandeld. Kees legde ons in wetenschappelijk begrijpbare taal uit wat stikstof precies is. Hij vertelde ons over de onzinnige stikstof regels en de (incorrecte) modellen die gebruikt worden om een politieke agenda door te voeren. We spraken over onze Nederlandse boeren en het absurde stikstof beleid dat de boeren dwingt om hun land op te geven.
We hebben het volledige milieu en klimaatprobleem doorlopen, waarbij Kees zich hardop afvraagt of er überhaupt wel een probleem is… Wat is de impact van de mens op de zo genoemde klimaatveranderingen? Is er een CO2 probleem of zorgt CO2 echter voor een groenere planeet? Zullen we binnenkort verdrinken door de zeespiegelstijging of zullen we enkel verdrinken in de angstpropaganda die ons wil doen laten geloven dat het einde nabij is? Is het daadwerkelijk 2 voor 12?

Het was ons een waar genoegen om met Kees in gesprek te gaan. Hij schijnt licht op de situatie en brengt ondergesneeuwde kennis naar de oppervlakte. Kees zijn waardevolle wetenschappelijke uitleg heeft het verhaal rondom stikstof en de klimaat problematiek voor ons enorm verduidelijkt!

Door wat technische problemen hebben we het gesprek met Kees niet volledig kunnen afmaken, vandaar het abrupte einde. Voor ons des te meer reden voor een deel 2!

Vond je deze podcast tof? Je doet ons een groot plezier hem te delen met je vrienden en op je socials! LOVE


Reacties (7)

  • Graag deel 2. Er mist nu echt een stuk helaas. Super dat een deskundig persoon deze ‘problematiek’ zo duidelijk kan uitleggen. M’n gevoel bedriegt me dus niet ;). ik kijk uit naar het vervolg.
    Bedankt!

  • Als ik naar prof. de Lange luister, krijg ik een tikkeltje spijt dat ik niet voor natuurwetenschappen heb gekozen. Boeiende en zeer heldere uitleg, met een fijne zin voor humor. Hopelijk komt er snel een deel 2. Dank !

  • Wat een tegenvaller ! Weet deze man het verschil tussen ammonia en ammoniak eigenlijk wel ? Dat haalt hij voortdurend door elkaar. Weet hij wel dat kernfusie op de zon echt iets heel anders is dan kernsplijting in een kerncentrale ? Weet hij het verschil tussen terugkoppeling en tegenkoppeling, want dat bedoelt hij namelijk. Waar haalt hij de wijsheid vandaan dat er geen enkele correlatie is tussen CO2 gehalte en temperatuur. Daar zijn al 100den studies over gemaakt. De enige bedreiging voor de natuur als daar het etiket “Natura2000” niet is opgeplak die hij kan verzinnen is het volbouwen van die natuur. De dramatische verarming van de biodiversiteit is hem blijkbaar volkomen ontgaan. Weet hij wel dat CO2 lange golflengtes absorbeert en derhalve een broeikasgas genoemd wordt ? Van de “termietenstelling” klopt helemaal niets. Waarom verzwijgt hij de methaanuitstoot ? Als hij zegt dat de mens slechts voor 4 % verantwoordelijk is voor CO2 uitstoot, realiseert hij zich dan wel dat dat grotendeels een jaarlijkse toevoeging is (dus een verdubbeling elke 25 jaar) terwijl de natuurlijke uitstoot onderdeel is van een kringloop ? Als enige natuurkundige in Nederland weet hij niet dat je niet over graden Kelvin spreekt maar alleen over Kelvin. Kees de Lange is een tweederangs wetenschapper met een eenzijdige en zeer ongenuanceerde mening. Ik kijk graag naar de Trueman shows, maar hier is de plank volledig misgeslagen.

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!