The Trueman Show #90 Lars Faber


22/09/2022

Video stream

Audio stream

We zijn alweer aangekomen bij de 90ste podcast aflevering! Voor dit gesprek zaten we in een gezellige Haagse woning aan tafel met Lars Faber.

Vind je het tof wat we doen? En wil jij ons helpen (door)groeien? Via de website kan je een financiële bijdrage doen. Als je iets anders wil bijdragen, kan dat ook. Mail ons dan op info@jornluka.com. Dank jullie wel voor jullie steun. Jullie maken The Trueman Show en onze tours mogelijk!

Lars doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar trauma, narcisme en de kernverwonding van de mens. Hij heeft jarenlang mensen begeleid en contact laten maken met hun diepste trauma’s middels ademwerk en ayahuasca reizen. Nu leidt hij met The Breathwork coach mensen op tot ademcoach. Lars is schrijver van inmiddels bijna 13 boeken, waarvan zijn eerste boek ‘De Gewijde Reis’ nog steeds veel voor hem betekent.

Met Lars zijn we diep in verschillende trauma stukken en kernverwondingen gedoken. Hij legde uit hoe tekortkomingen in de onvoorwaardelijke liefde, naslag heeft op hoe we in emotie kunnen reageren op verschillende situaties. Hij legde uit hoe triggers dienen als prachtige spiegels voor de niet geheelde stukken in onszelf en hoe we onszelf kunnen helen in onze kernverwonding. Lars legde zijn onderzoek naar archetypes uit en hij vertelde hoe deze kennis ons bewust maakt van onze overlevingsmechanismes. We filosofeerden over een diepgewortelde pijn in onze samenleving en over waarom de ene mens wel ‘wakker’ wordt en de ander niet. Heeft dit te maken met opvoeding? Met de niet geheelde stukken in onszelf? Of heeft het nog een andere oorzaak?

We mogen ons volgens Lars bewust worden van alles wat er in ons leeft en gevoelt wil worden, zodat we steeds dichter bij de geheelde versie van onszelf komen.

Het gesprek met Lars kwam, zoals vele podcasts, weer precies op het juiste moment. We vonden het mega inspirerend en zette ons weer aan het denken. We hopen deze podcast ook jou weer een stapje verder brengt, om nog een beetje weer dichter bij jezelf uit te komen!

Meer informatie over Lars zijn werk kun je vinden op zijn website: www.thebreathworkcoach.com

Vond je deze podcast tof? Je doet ons een groot plezier hem te delen met je vrienden en op je socials! LOVE


Reacties (3)

  • WoW! Wat een waterval aan woorden, info, inzichten! Ademloos geluisterd… Met mijn eigen onveilige hechting helder voor ogen, heb. Ik onze zoon wel een veilige hechting kunnen bieden. In deze hectische tijd merk ik dat we soms lijnrecht tegenover elkaar staan. Ik vond het verhelderend om juist die lijn te volgen, van hechting, veilige ouders, veilige overheid. Die zal het toch goed met ons voorhebben? Zo staat mijn zoon er in. Ik vond dat zó bizar, een slimme, ontwikkelde jonge vent, die niet kan/wil zien dat het van geen kanten klopt….
    Verder veel herkenning in archetypes, trauma”s, liefde voor mijn innerlijk kind terug ontdekken en koesteren.
    Grote chapeau voor deze!
    Fijn om te ervaren dat de podcasts een positievere weg in geslagen zijn. Wat niet klopt, dat weten we nu wel! Wat ligt er vóór ons, dat is interessanter!

  • Pffff wat een mooie uitzending weer, en wat een tranentrekker…..vooral toen Lars zei: Ik overleef het wel maar ik maak me heel veel zorgen om de toekomst van onze kinderen. Precies dat….. 🙁

Geef een antwoord

Doneer

Waardeer je wat ik maak? Steun me dan met een financiële bijdrage. Hartelijk dank voor jullie steun. Jullie maken de tours, de podcast en alles wat ik maak mogelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates waar ik mee bezig ben, wat er allemaal om ons heen gebeurt, nieuws, tips and tricks enzovoorts.

Word onderdeel van de movement!